Indeed webinar: Optimaliseer je vacatures en trek de beste kandidaten aan

The Netherlands is an increasingly tight labor market

Dit jaar verwacht het UWV op basis van macro-economische cijfers van het CPB een verbetering op de arbeidsmarkt. De voorspelling is dat de werkgelegenheid zal groeien met 31.000 banen in 2015. Gedurende de eerste maanden zien we al een dalende werkloosheid. In een steeds krappere arbeidsmarkt strijden vele werkgevers om de aandacht van getalenteerde kandidaten. De manier waarop je als organisatie met potentiële toekomstige medewerkers communiceert is daarin van cruciaal belang. Vacatures zijn vaak één van de eerste elementen van je werkgeversmerk waar een kandidaat mee in contact komt.

Je kunt de aantrekkelijkheid en effectiviteit van de titels en beschrijvingen van je vacatures aanzienlijk vergroten door uit te zoeken welke zoektermen werkzoekenden gebruiken om die vacatures te vinden waar zij naar op zoek zijn. Op basis van Indeed data zien we bijvoorbeeld dat een vacaturetitel als “Senior marketing events coördinator” meer kandidaten aantrekt dan “Marketing coördinator III.” Dit komt doordat iemand die ruime ervaring heeft met het coördineren van evenementen eerder zoekt, klikt en solliciteert op de eerste variant van de vacaturetitel, terwijl de laatstgenoemde een interne aanduiding is waar werkzoekenden niet mee bekend zijn en ook niet specifiek op zoeken.

Ontdek hoe je je vacatures nog beter kunt laten opvallen met overtuigende inhoud die de juiste kandidaten aanspreekt tijdens ons webinar op 30 april. We zullen daarin verschillende tips en best practices delen die je direct kunt implementeren.

Meld je aan voor het webinar