Het gat in cybersecurity: bedreiging neemt toe, aantal beveiligingsvacatures af

Bent u op zoek naar een engineer, consultant of director op het gebied van cybersecurity? Dan bent u niet de enige. Het gat tussen de vraag naar en het aanbod van banen in de cybersecurity is de afgelopen twee jaar een stuk groter geworden. Hoewel het aantal vacatures voor cybersecurityprofessionals afneemt en er juist meer vraag is, blijft het lastig om dergelijke functies te vervullen. Dat blijkt uit een recent onderzoek van Indeed.

Het gat in cybersecurity: bedreiging neemt toe, aantal beveiligingsvacatures af

Tegenwoordig moeten we altijd op onze hoede zijn voor online gevaren. Criminelen vormen voortdurend een bedreiging voor de digitale beveiliging in Nederland, zo liet het jaarlijkse rapport van het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) zien. Cybercriminelen slagen er steeds beter in zich te organiseren en ze maken gebruik van geavanceerde aanvalsmethoden. Het slachtoffer: niet alleen de overheid, maar ook bedrijven en gewone burgers.

Hacker worden

En in 2016 nam het aantal reële cyberdreigingen alleen maar toe. Dat uitte zich opvallend genoeg alleen nog niet in het aantal vacatures voor cybersecurityprofessionals. Sterker nog, op Indeed nam dit aantal de afgelopen twee jaar zelfs met 28,7 procent af. En dat terwijl er wél vraag is naar dit type banen, want het aantal werkzoekenden voor deze functies steeg in dezelfde periode met 51,4 procent.

Toch bleken deze mensen nauwelijks geïnteresseerd in de vacatures voor engineers, consultants en directors op het gebied van cybersecurity. Een vacature voor engineer werd maar in 18,9 procent van de vertoningen in de zoekresultaten aangeklikt, die van consultant in 28,6 procent en die van director in 42,7 procent. Opvallend: vacatures voor hackers zijn met een click-through-rate van 95,5 procent wel heel populair.

IT-netwerken

Overigens zijn ook vacatures die betrekking hebben op ICT-netwerken moeilijk te vervullen. De interesse in banen op dit gebied, zoals de aanleg en het onderhoud van netwerken, laat te wensen over. Bedrijven zoeken bijvoorbeeld naar kandidaten voor gespecialiseerde ICT-functies – de vraag hiernaar nam vorig jaar toe met 33,9 procent. Naar professionals op applicatievlak werd 13,6 procent meer gezocht.

Verder waren er meer vacatures te vinden voor chief information security officers (een stijging van 184,5 procent), administrators (133,8 procent) en hackers (45,6 procent). Daarentegen was er minder vraag naar cyber security directors (een daling van 4,6 procent) en auditors (44,9 procent) en kandidaten met ervaring op identiteits- en risicovlak (respectievelijk 19,4 procent en 50,9 procent).

Niet-standaard-cv

Terug naar de bedreigingen voor de Nederlandse, digitale veiligheid. Het is op z’n minst opvallend te noemen dat de vraag naar bepaalde cybersecurityfuncties niet toeneemt. Waar dat aan ligt? Hier spelen verschillende factoren.

Het kan zijn dat er te hoge eisen worden gesteld aan cybersecurityprofessionals. De IT is een branche waarin men de meeste kans maakt met een niet-standaard-cv. De focus ligt dan minder op de formele kwalificaties, zoals een diploma in programmeren, maar juist op uw praktijkervaring. In een vacaturetekst moeten de eisen die het bedrijf aan een kandidaat stelt, concreet en duidelijk naar voren komen.

Opleidingen voor cyberspecialisten

Een andere mogelijke reden voor de nauwelijks toenemende vraag ligt juist in het onderwijs. Behalve de Cyber Security Academy van NCSC zijn er in Nederland maar weinig opleidingen specifiek voor cyberspecialisten. En daardoor zijn er ook minder kandidaten voor dergelijke functies. Het is dan ook zaak dat er meer geïnvesteerd wordt in opleidingen. Zodat we straks naast meer cybercriminelen óók meer gekwalificeerde strijdkrachten hebben.