Hoe u fantastische kandidaten vindt met Indeed CV

Het plaatsen van vacatures is een goede manier om talent aan te trekken en open posities te vervullen. Maar er is ook nog een manier om werkzoekenden te vinden. Met Indeed CV kunt u zelf op zoek naar kandidaten die aan uw criteria voldoen en het eerste contact leggen om een gesprek te starten.

Met Indeed CV hoeft u dus niet te wachten tot de kandidaten naar u komen, maar neemt u het heft in eigen handen. Door gebruik te maken van de ‘wat’ en ‘waar’-velden kunt de zoekresultaten filteren om de juiste kandidaat te vinden. U kunt er zelfs mee zoeken naar mensen die bij een specifiek bedrijf hebben gewerkt. Of naar mensen met bepaalde opleidingen, functietitels of beheersing van vreemde talen.

Vind direct geschikte kandidaten

Als u begint met het intypen van een zoekopdracht, ziet u gelijk al resultaat. U ziet direct of uw zoekopdracht werkzoekenden oplevert die voldoen aan uw criteria. Leidt een zoekopdracht niet tot de gewenste resultaten? Voer dan een andere zoekterm of combinatie van woorden in. Zodra de zoekresultaten zichtbaar worden, kunt u met uw muis over de cv’s gaan voor een snelle preview. Zo weet u meteen of u op de juiste weg bent. En natuurlijk kunt u vanuit de zoekresultaten altijd doorklikken om het volledige cv van een kandidaat te bekijken.

Verfijn uw zoekresultaten om kandidaten te filteren

U kunt de zoekresultaten verfijnen door te filteren op locatie, aantal jaren werkervaring, opleidingsniveau, functietitel of werkgever. U kunt zelfs uw zoekopdracht aanpassen om ook kandidaten te vinden die dichter bij of juist verder weg wonen van uw locatie.

Meld u aan voor e-mailalerts met cv’s

Als u uw zoekcriteria naar wens heeft ingevuld, heeft u de mogelijkheid om een dagelijkse of wekelijkse e-mail te ontvangen met daarin een overzicht van nieuwe cv’s die uw aan eisen voldoen. Op elke pagina met zoekresultaten ziet u de link Ontvang nieuwe cv’s voor deze zoekopdracht per mail. Klik op deze link, selecteer hoe vaak u de e-mail wilt ontvangen en blijf per e-mail op de hoogte van geschikte kandidaten. Zo simpel is het.

Beheer cv’s

Als onderdeel van uw selectieproces kunt u cv’s delen, opslaan en downloaden. Deel het cv van een kandidaat met een collega met de ‘CV Doorsturen’-knop, die rechts naast elk cv staat. U kunt cv’s ook opslaan om ze later te bekijken. Deze worden duidelijk gemarkeerd in de zoekresultaten en zijn daarnaast zichtbaar op uw persoonlijke pagina met opgeslagen cv’s. Verder kunt u een cv met een druk op de knop in pdf-formaat downloaden en opslaan in uw eigen omgeving of applicant tracking system.

Geavanceerde tools

Als er binnen uw organisatie meerdere recruiters gebruikmaken van Indeed om te zoeken naar kandidaten, kunt u accounts linken en beheren om toegang toe te wijzen aan gebruikers. Ook kunt u per recruiter een budget instellen, net als een maximumgebruik en meer.

Maak Indeed CV vandaag nog onderdeel van uw recruitmentstrategie. U kunt er gratis mee aan de slag en u heeft niet eens een account nodig om te beginnen.