De menselijke kant van het recruitmentproces

Human side of hiring

Moderne technologieën hebben ons leven radicaal veranderd: van hoe we communiceren tot onze manier van werken. En hoewel het recruitmentproces hierdoor een stuk gemakkelijker en efficiënter is geworden, blijft menselijk contact essentieel bij het aantrekken en behouden van toptalent.

Maar hoe pakt u dat aan? Hoe maakt u uw wervingsproces menselijker, zodat u zich onderscheidt van uw concurrenten én uw organisatie uitgroeit tot een werkplek waar medewerkers succesvol en tevreden zijn?

Om dit te achterhalen, heeft Indeed onderzoek gedaan onder 500 Nederlandse werkzoekenden. Wat vinden zij het belangrijkst tijdens de verschillende fases van hun zoektocht naar werk?

We hebben het resultaat samengevoegd tot een overzichtelijke infographic. Ontdek wat werkzoekenden per fase – ontdekkingsfase, sollicitatiefase en gespreksfase – het belangrijkst vinden en hoe u hierop kunt inspelen. Onderaan de infographic vindt u vijf best practices die u helpen bij het ontwikkelen van een menselijker recruitmentproces.

Infographic human side of hiring