Indeed CV – Abonnementen voor werkgevers: hoe het nieuwe model gaat werken

Indeed CV

Op zoek naar nieuw talent? In ons recruitmentlandschap loont het om proactief te werk te gaan. Om recruiters hierbij te helpen, lanceerden we in 2011 Indeed CV: een talentdatabase waarin u kandidaten kunt zoeken en kunt filteren op sector, opleidingsniveau, functietitel en locatie.

Nu we een aantal jaar verder zijn, is Indeed CV enorm gegroeid: van één miljoen cv’s aan het eind van 2011, tot inmiddels meer dan 120 miljoen. Werkzoekenden kunnen geheel kosteloos een cv aanmaken of uploaden en elke maand worden er dan ook meer dan 5 miljoen nieuwe cv’s aangemaakt of geüpdatet. Mede door door de hoge response rate van 44%, is Indeed CV uitgegroeid tot een krachtige tool voor recruiters.

Binnenkort zal het afrekenmodel van Indeed CV veranderen voor werkgevers. We stappen over op een abonnementsvorm, wat zowel voor werkgevers als werkzoekenden effectiever zal werken. De wijziging maakt het voor recruiters en werkgevers een stuk makkelijker de recruitmentkosten te voorspellen en vast te zetten. Bovendien profiteert u van extra voordelen door de invoering van een nieuw beloningssysteem.

Van ‘Betaling per contact’ naar ‘Abonnement’

Op dit moment zijn de cv’s in de database gratis te doorzoeken en betalen werkgevers per contact: dus voor iedere kandidaat die ze benaderen. Dit gaat veranderen. Het doorzoeken van de database blijft gratis, maar om contact op te kunnen nemen, heeft u een abonnement nodig.

Waarom voeren we deze verandering door?

Allereerst weten we dat de beste recruiters minder vaak contact opnemen met kandidaten en de hoogste response rates ontvangen. Met dit nieuwe model willen we de ervaring van werkzoekenden verbeteren door het aantal irrelevante berichten terug te dringen.

Daarnaast willen we recruiters helpen efficiënter en effectiever te kunnen werven, zodat zij tijd en geld besparen. Ons ultieme doel is om Indeed CV te laten uitgroeien tot dé plek om nieuwe medewerkers te vinden en met hen in contact te komen.

Hoe zien de abonnementen eruit?

Omdat iedere recruiter andere behoeften heeft, komen er twee verschillenden abonnementen: Standaard en Professioneel. Een standaard abonnement zal 100 euro per maand gaan kosten en hiervoor krijgt u 30 nieuwe contacten per maand. Een professioneel abonnement zal 200 euro per maand gaan kosten en hiervoor krijgt u 100 nieuwe contacten per maand.

Wat gebeurt er als u niet al uw contacten in een maand heeft opgemaakt? Simpel: alle contact die u nog overheeft, blijven tot 6 maanden geldig. U kunt uw overgebleven contacten ook overdragen aan een collega door ze naar zijn of haar abonnement over te zetten. Iedereen met admin-rechten van het betreffende account, kan de abonnementen beheren.

Ook nieuw: contactpunten

Naast de abonnementen introduceren we een nieuw puntensysteem. Wat houden deze credits precies in? Zodra een kandidaat een ontvangen bericht beantwoordt, zullen werkgevers contact credits ontvangen.

Positieve reacties van kandidaten leveren 2 punten op, voor een negatieve reactie ontvangt u 1 punt. Kortom, hoe beter de communicatie met uw kandidaten, hoe meer contact credits u zult ontvangt en hoe meer waarde u toevoegt aan uw abonnement.

Bovendien heeft dit puntensysteem een financieel voordeel. Door de gemiddelde totale response rate van 44%, verwachten we veel contact credits te mogen uitdelen. Uiteindelijk zal dit voor veel werkgevers leiden tot lagere kosten per contact dan met het huidige model.

Meer verbeteringen gepland

Omdat recruiters met een hoge positieve response rate beloond worden, zijn we ervan overtuigd dat deze verandering leidt tot een betere ervaring voor werkzoekenden. En dat willen we niet voor niets: hoe positiever de werkzoekenden zijn, hoe beter het resultaat van recruiters zal zijn.

Het nieuwe afrekenmodel is één van de vele verbeteringen die we gepland hebben. Allemaal met als doel om Indeed CV hét platform te maken voor het vinden van en het in contact komen met talent. We zullen u op de hoogte houden van de komende veranderingen.

Tot slot, iets wat níet verandert: het blijft voor werkzoekenden gratis om hun cv aan te maken of te uploaden op Indeed CV. Onze database blijft groeien, waardoor u de keuze heeft uit nog meer gekwalificeerde kandidaten!

Houd onze blog in de gaten voor de specifieke launch-datum van het nieuwe afrekenmodel.

Tip: meld u aan voor de Indeed Blog-alert. Laat uw e-mailadres achter in het blauwe blok bovenaan deze pagina en u ontvangt een melding van nieuwe blogs.

Indeed CV - Kom in contact met de juiste kandidaten voor uw organisatie.