De 25 Top-Rated Workplaces 2018 van Nederland

top rated Nederland

Een sterk werkgeversmerk ofwel employer brand is van groot belang in een markt waarin de vraag naar goede medewerkers groter is dan het aanbod. Welke organisaties zijn populair bij werkzoekenden? Wat maakt hen zo succesvol? En wat kunnen wij van hen leren? Indeed deed onderzoek naar de beste en meest gewaardeerde werkgevers in Nederland. Dit resulteerde in de 25 Top-Rated Workplaces 2018 van Nederland.

En de winnaar is …

Hoe beoordelen medewerkers hun werkplek? Op de Indeed Bedrijfspagina’s kunnen medewerkers hun (ex-)werkgever waarderen op diverse aspecten, te weten werk-privébalans, salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden, doorgroeimogelijkheden, management en bedrijfscultuur. Net als vorig jaar, leidde dit tot een ranking van de best gewaardeerde werkgevers in Nederland. In 2018 mag vergelijkingssite Social Deal zich de meest populaire werkgever op Indeed noemen. De winnaar wordt op de voet gevolgd door CoolCat en VluchtelingenWerk Nederland.

Top-rated workplaces Nederland. Gebaseerd op ratings en reviews van medewerkers op Indeed Bedrijfspagina's

 

Waarom is goed werkgeverschap zo belangrijk?

Goed werkgeverschap levert een organisatie enorm veel op. We spreken niet voor niets van ‘human capital’. Tevreden medewerkers zijn productiever en zijn loyaler aan het bedrijf. Zij zijn betrokken, nemen vaker initiatief, zijn innovatiever en blijven langer in dienst. Bovendien bevelen zij hun werkgever aan anderen aan, waardoor de organisatie eenvoudiger nieuwe medewerkers kan werven.

Profiteer van reviews en referenties

We leven in een transparante wereld waarin iedereen van alles deelt. Over vrienden, familie, maar ook over werkgevers is van alles online te vinden. Wees u hiervan bewust en gebruik het in uw voordeel. Onderzoek in opdracht van Indeed toont aan dat 83% van de kandidaten zich in hun zoektocht naar een passende functie laat leiden door reviews en/of aanbevelingen over de werkgever. Bovendien geeft 46% aan dat de reputatie van een organisatie van invloed is op de beslissing al dan niet een aangeboden baan te accepteren. Goed werkgeverschap is dus van groot belang in de ‘war for talent’.

Wat maakt een bedrijf een goede werkgever?

Wat waarderen medewerkers het meest in hun werkplek? Op welke punten letten potentiële kandidaten bij de keuze voor een (andere) werkgever? Veelgenoemde pull factoren in arbeidsmarktcommunicatie zijn: werk-privé balans, ontwikkelingsmogelijkheden, bedrijfscultuur en natuurlijk salaris en andere vergoedingen. Laat u inspireren door de 25 best gewaardeerde werkgevers op Indeed.

Wat kunt u leren van de winnaars?

Social Deal is dit jaar de absolute de nummer 1 werkgever op Indeed. Wat maakt werken bij dit belevenissenplatform zo bijzonder? In de beoordelingen van medewerkers blijkt dat het een jong, snelgroeiend bedrijf is met korte lijnen en een informele bedrijfscultuur. Er is veel ruimte voor eigen inbreng en er zijn volop doorgroeimogelijkheden. Werknemers hebben het gevoel echt iets te kunnen bijdragen aan de bedrijfsresultaten.

De nummer 2 is fashion store CoolCat. De organisatie onderscheidt zich als werkgever door een goede sfeer, doorgroeimogelijkheden, personeelskorting en leuke acties. Opvallend vaak worden bij deze werkgever ook leuke muziek en coole outfits genoemd.

VluchtelingenWerk Nederland staat op een eervolle derde plaats. Met name de cultuur in de organisatie en de balans tussen werk en privé gooien hoge ogen. Veel medewerkers noemen het een leerzame, gezellige werkplek die voldoening biedt en veel mooie contacten tot stand heeft gebracht.

Versterk uw employer brand

U ziet, de sterke punten verschillen per werkgever en zijn afhankelijk van welke medewerker zijn mening geeft. Ga uit van uw eigen kracht. Wat zijn uw sterke punten en wat vinden uw medewerkers belangrijk? Dát zijn de factoren waarin u als werkgever het beste kunt investeren. Hiermee kunt u zich immers onderscheiden van de concurrentie op de arbeidsmarkt. En dat levert niet alleen tevreden medewerkers, maar ook meer sollicitanten op!

Dit zijn de 25 Top-Rated Workplaces 2018 in Nederland op Indeed

]Overzicht van de 25 Top-Rated Workplaces van Nederland gebaseerd op ratings en reviews van medewerkers op Indeed Bedrijfspagina's

Top-rated Workplaces