Jaaroverzicht zoeken naar vacatures: de wereldwijde trends van 2018

2018 zoeken naar vacatures

Dit zijn de meest gebruikte zoektermen in Nederland en wereldwijd

Wat zijn de meest populaire banen bij werkzoekenden en baanwisselaars? Om dit te achterhalen onderzocht Indeed in Nederland én wereldwijd welke zoekopdrachten mensen het meest gebruiken in hun zoektocht naar de ideale baan. De resultaten geven een goed beeld van de arbeidsmarkt, de trends en ontwikkelingen en de verschuivingen ten opzichte van voorgaande jaren.

Het data science team van Indeed analyseerde honderdduizenden zoektermen in tien verschillende landen: van Nederland tot Amerika, van België tot India. Dit leverde opvallende inzichten op. We zien in 2018 in Nederland een extreme stijging in zoekopdrachten die te maken hebben met de nieuwe privacywetgeving GDPR. Ook wordt veel gezocht naar schilderwerk, het nieuwe Prinses Máxima Centrum, banen voor zij-instromers en opleidingen voor vrachtwagenchauffeurs met baangarantie.

Wereldwijd zien we overeenkomsten, maar ook opvallende verschillen. Zo staat in Duitsland de chef-kok op nummer 1, is in Canada de onlangs gelegaliseerde cannabis-industrie ongekend populair en zoekt men in India massaal naar banen in de digitale technologie.

Benieuwd naar de hoogte- en dieptepunten in de wereldwijde zoektocht naar werk?

Bekijk de infographic hieronder.

Zoeken naar vacatures 2018

 

Aanmelden blog alert