Wie zijn de beste werkgevers van 2019? Maak kennis met de 25 Top-Rated Workplaces in Nederland

Wat vinden werknemers belangrijk in hun baan en in hun werkgever? Wat maakt een organisatie een top-werkgever? Indeed deed onderzoek en selecteerde de 25 Top-Rated Workplaces van 2019. Gebaseerd op authentieke ervaringen, want de resultaten zijn gebaseerd op duizenden beoordelingen die huidige en voormalige medewerkers achterlieten op de Bedrijfspagina’s op Indeed.

En de winnaar is …

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Social Deal is door werknemers beoordeeld als beste werkgever van Nederland. Op nummer twee en drie prijken respectievelijk Willemsen-de Koning personenvervoer en woonzorgorganisatie Dagelijks Leven.

Top rated workplaces Nederland

Welke aspecten wegen mee in de beoordeling?

Indeed baseerde haar onderzoek op verschillende variabelen, zoals de gemiddelde rating en het aantal reviews op de individuele Indeed Bedrijfspagina’s. Vervolgens is een top 25 van beste werkgevers samengesteld op basis van de beoordelingen in 5 categorieën:

  • werk-privébalans
  • compensatie/arbeidsvoorwaarden
  • doorgroeimogelijkheden
  • management
  • bedrijfscultuur

Ben je benieuwd hoe alle 25 Top-Rated Workplaces op de diverse onderdelen beoordeeld worden door hun (ex)medewerkers? Bekijk hier de volledige lijst.

Wat maakt een organisatie een top-werkgever?

Het blijkt dat de werksfeer en de bedrijfscultuur een groeiende rol spelen bij de beoordeling van werkgevers. Mede als gevolg hiervan vindt een opvallende verschuiving plaats in de lijst van de 25 meest gewaardeerde werkgevers. Steeds meer kleinere en minder bekende bedrijven stoten de grotere en gevestigde namen van de troon. Medewerkers benoemen in de reviews van deze werkgevers specifiek de prettige cultuur en laten deze zwaar meewegen in hun beoordeling.

Wat bepaalt het succes van de winnaars?

In 2019 staat, net als vorig jaar, Social Deal op nummer 1 in de Top-Rated Workplaces in Nederland. Het bedrijf krijgt in alle categorieën maar liefst 4,5 tot 5 sterren. Wat maakt deze werkgever zo succesvol? Een snelle blik in de reviews laat zien dat het een jonge organisatie is waar hard gewerkt wordt. Er heerst een gezellige, informele sfeer, het management heeft persoonlijke aandacht voor het personeel en er worden veel feestjes en activiteiten georganiseerd.

Nieuw in de top 25 en direct stevig op de tweede plaats staat Willemsen-de Koning, een bedrijf dat gespecialiseerd is in de regie en uitvoering van kleinschalig personenvervoer. Ook hier speelt de bedrijfscultuur een belangrijke rol. In de reviews komt de organisatie naar voren als een gezellig bedrijf met een leuke werksfeer. Veel medewerkers geven aan dat vooral de afwisseling en de prettige contacten met klanten en collega’s hen positief stemt.

Met stip op nummer 3 is geëindigd Dagelijks Leven, een jonge, sterk groeiende organisatie die gespecialiseerd is in de zorg voor mensen met dementie of andere vormen van geheugenverlies. Ook bij deze organisatie is de sfeer een belangrijk pluspunt in de employee experience. Medewerkers voelen zich verbonden met de missie van de organisatie. In de reviews wordt veelvuldig positief gesproken over de cultuur waar kwaliteit voorop staat en ruim tijd gemaakt wordt voor persoonlijke aandacht voor collega’s, cliënten en familieleden.

Waarom zijn reviews belangrijk?

Onafhankelijke reviews zijn enorm waardevol voor zowel werkgevers als werknemers en potentiële kandidaten. Zij bieden immers een authentiek kijkje in de keuken van de organisatie. Werknemers kunnen vrij en ongecensureerd hun mening delen over een werkgever. Deze employee experience biedt organisaties op hun beurt waardevolle inzichten in de manier waarop zij hun werkgeverschap kunnen verbeteren en hun employer brand kunnen versterken.

Misschien nog wel de meest waardevolle functie hebben reviews voor werkzoekenden. Zij kunnen immers dankzij deze beoordelingen sfeer proeven in het bedrijf. Aan de hand van de ervaringen van medewerkers krijgen zij een indruk hoe het echt is om bij de organisatie te werken. Je kunt het vergelijken met de reviews van hotelgasten, reizigers of gebruikers van producten. Net is in de marketing, zijn reviews dan ook een belangrijk instrument voor succesvol recruitment en employer branding.

Hoe kan jouw organisatie profiteren van employer branding?

Zet je bedrijf als werkgever in de spotlights voor werkzoekenden. Iedere werkplek en iedere organisatie heeft zijn eigen charme. Onderzoek wat jouw werknemers belangrijk vinden in een goede werkgever en maak gebruik van jouw sterke punten, je unique selling points. Daarmee kun je jouw employer brand profileren ten opzichte van de concurrentie op de arbeidsmarkt. Straal uit waar je voor staat en stimuleer je medewerkers en ex-medewerkers hun ervaringen te delen. Benieuwd hoe andere bedrijven dit doen? Bekijk hoe zij hun bedrijf profileren op hun eigen Indeed Bedrijfspagina.

Dit zijn de 25 beste beoordeelde werkgevers op de Bedrijfspagina’s van Indeed

Dit zijn de 25 beste beoordeelde werkgevers op de Bedrijfspagina’s van Indeed

Top Rated Workplaces