Snel #per-direct-beschikbare kandidaten werven met de nieuwe productfuncties van Indeed

De coronacrisis heeft veel van onze traditionele methoden voor zelfs de eenvoudigste, dagelijkse taken op zijn kop gezet. Mensen werven en naar vacatures zoeken zijn hier geen uitzondering op. Door social distancing zijn traditionele persoonlijke sollicitatiegesprekken een uitdaging geworden. In branches waarin functies zo snel mogelijk moeten worden ingevuld, willen werkzoekenden en werkgevers op alle mogelijke manieren communiceren en contact leggen.

In deze omgeving is snelle, creatieve probleemoplossing belangrijker dan ooit. Werkzoekenden zijn nog steeds op zoek naar een baan en werkgevers nemen nog steeds nieuwe mensen aan. Indeed staat klaar om hen te helpen. We hebben verschillende nieuwe functies toegevoegd aan onze producten om werkgevers en werkzoekenden zo snel en efficiënt mogelijk met elkaar in contact te brengen. Laten we snel eens kijken wat die functies zijn en wat ze betekenen voor werkgevers en werkzoekenden.

In een oogopslag: productupdates van Indeed tijdens de coronacrisis

  • Aanvragen voor werkloosheidsuitkeringen waren nog nooit zo hoog: veel bedrijven hebben minder werk of moeten zelfs sluiten. Daarom willen veel werkzoekenden direct een nieuwe baan vinden. Ze kunnen werkgevers nu eenvoudig laten weten dat ze per direct beschikbaar zijn door de hashtag #per-direct-beschikbaar toe te voegen aan het cv op hun Indeed-profiel. Werkgevers die Indeed CV gebruiken en die snel mensen moeten aannemen, kunnen zoeken naar en filteren op talent dat per direct beschikbaar is.
  • Door het coronavirus zitten veel mensen noodgedwongen thuis en we hebben een drastische toename in zoekopdrachten naar thuiswerkfuncties door werkzoekenden gesignaleerd. Daarom hebben we een nieuwe functie toegevoegd waarmee werkgevers die een vacature plaatsen, kunnen aangeven of de vacature volledig voor thuiswerken is of slechts tijdelijk vanwege de coronacrisis. Zo kunnen werkzoekenden die op zoek zijn naar thuiswerk, worden gekoppeld aan werkgevers die dit aanbieden, zelfs als het slechts tijdelijk is.
  • Zelfs in deze tijd met afgenomen economische activiteit, zijn er genoeg bedrijven die nog wel medewerkers aannemen. Werkgevers moeten echter wel op een andere manier omgaan met sollicitatiegesprekken om de gezondheid en veiligheid van kandidaten te waarborgen. Ter ondersteuning van een omschakeling naar volledig virtuele sollicitatiegesprekken hebben we Indeed Virtual Hiring Events gelanceerd in Nederland om zo online virtuele hiring events te bieden.
  • Daarnaast kunnen werkgevers op hun Indeed Bedrijfspagina belangrijke informatie met betrekking tot het coronavirus opnemen die ze met werkzoekenden willen delen.

Laten we eens wat dieper ingaan op de wijzigingen die we hebben geïmplementeerd zodat werkgevers en werkzoekenden het meeste uit deze nieuwe middelen kunnen halen.

Snel toptalent vinden dat #per-direct-beschikbaar is

We willen werkzoekenden zo goed mogelijk kunnen ondersteunen en hebben daarvoor de kracht van Indeed CV benut. Indeed CV bestaat uit meer dan 175 miljoen cv’s van werkzoekenden wereldwijd. Werkzoekenden kunnen nu aan werkgevers duidelijk maken dat ze per direct beschikbaar zijn door de hashtag #per-direct-beschikbaar toe te voegen aan hun Indeed-cv.

Werkgevers hebben altijd al direct kunnen zoeken naar en filteren op cv’s op basis van hun behoeften, maar ze kunnen zich nu ook richten op werkzoekenden die direct aan de slag kunnen gaan. Dit kan met behulp van het filter ‘per direct beschikbaar’. Werkgevers kunnen vervolgens contact opnemen met elke willekeurige werkzoekende uit de meer dan 1 miljoen werkzoekenden die de hashtag #per-direct-beschikbaar al hebben toegevoegd. Organisaties die snel een vacature moeten invullen, kunnen zo snel in contact komen met werkzoekenden die graag aan de slag willen.

Daarnaast verlengt Indeed de vervaldatum van CV-contacten voor bestaande klanten waarvan de CV-contacten in het tweede kwartaal vervallen. De nieuwe vervaldatum is 1 juli 2020.

Een eenvoudige manier voor werkgevers om vacatures voor thuiswerken te promoten

In de afgelopen maanden zijn aanzienlijk meer werkzoekenden geïnteresseerd in thuiswerk. Vacatures die met thuiswerkopties adverteren, zijn echter wat achtergebleven op de interesse die werkzoekenden uiten voor dit soort functies. En hoewel we weten dat vacatures voor thuiswerk al gestaag toenamen op Indeed voordat het coronavirus toesloeg, vinden werkgevers mogelijk dat het aanbieden van thuiswerkopties nu belangrijker is dan ooit en kunnen ze deze ook in de toekomst blijven aanbieden.

We willen het voor werkgevers die een vacature plaatsen op Indeed makkelijker maken om aan te geven dat de functie opties voor thuiswerken biedt. Daarom kunnen werkgevers nu selecteren of de functie voor volledig thuiswerken of tijdelijk thuiswerken is vanwege de coronacrisis.

Werkgevers kunnen deze nieuwe functie gebruiken, ongeacht of een vacature direct op Indeed wordt geplaatst. Als een vacature direct op Indeed wordt geplaatst, kunnen werkgevers inloggen bij hun account, een vacature kiezen om te bewerken en de vraag beantwoorden over of het in deze functie mogelijk is om thuis te werken.

Werkgevers van wie de vacatures op Indeed zijn verzameld en die de vacature niet zelf hebben geplaatst, kunnen een bericht aan de vacaturetekst toevoegen dat de thuiswerkopties aangeeft, zoals ‘Dit is een thuiswerkfunctie’ of ‘Thuiswerken tijdens de coronacrisis’.

Wanneer werkgevers hun vacatures bijwerken met deze informatie, kunnen werkzoekenden deze gemakkelijker vinden als ze op zoek zijn naar vacatures voor thuiswerken. Vacatures die tijdelijk opties voor thuiswerken bieden vanwege de coronacrisis, worden nu weergegeven in zoekresultaten voor thuiswerken en wanneer werkzoekenden het nieuwe thuiswerkfilter gebruiken om de zoekresultaten te verfijnen. Vacatures waarvoor thuiswerken zowel tijdelijk als permanent mogelijk is, hebben een nieuwe tag ‘Thuiswerken beschikbaar’ die wordt weergegeven in de zoekresultaten en in de vacaturetekst.

Virtuele hiring events zorgen voor snelle en gemakkelijke sollicitatiegesprekken terwijl we allemaal thuisblijven

Voor werkgevers die zo snel mogelijk hulp nodig hebben, is het natuurlijk goed nieuws dat zoveel werkzoekenden de hashtag #per-direct-beschikbaar hebben toegevoegd aan hun Indeed-cv. De uitdaging ligt echter in het screenen, voeren van sollicitatiegesprekken en doen van aanbiedingen aan een groot aantal kandidaten in een erg korte tijd.

Vanwege social distancing moeten zaken anders worden aangepakt en daarom bieden we nu Indeed Virtual Hiring Events aan. Werkzoekenden kunnen zich aanmelden om deel te nemen aan een virtueel wervingsevent, waar sollicitatiegesprekken met werkgevers online worden gevoerd. Indeed biedt de technologie die zorgt voor reacties van kandidaten, screening, planning en geautomatiseerde herinneringen. Werkzoekenden en werkgevers hoeven dus alleen maar te komen opdagen en het sollicitatiegesprek te voeren. Wil je meer weten over Virtual Hiring Events? Stuur dan een bericht naar je contactpersoon bij Indeed of via ons contactformulier.

Gebruik Bedrijfspagina’s om werkzoekenden de laatste updates over je bedrijf te geven

Werkgevers kunnen hun Bedrijfspagina’s gebruiken om werkzoekenden te laten weten dat ze nog steeds mensen aannemen en of die functies per direct kunnen worden ingevuld. Voor dit type updates kun je het gedeelte ‘Over ons’ gebruiken of vacatures uitlichten waarvoor snel mensen nodig zijn door op het vakje ‘Deze vacature uitlichten’ op het tabblad ‘Vacatures’ van hun Bedrijfspagina te klikken. De functie ‘Deze vacature uitlichten’ is beschikbaar voor Bedrijfspagina’s Premium-klanten.

Conclusie

Het is moeilijk te voorspellen hoe de huidige omgeving werk gaat veranderen in de toekomst. Indeed staat klaar om werkzoekenden en werkgevers te helpen met tools en middelen om talent efficiënt te koppelen aan vacatures. Heb je hulp nodig bij je recruitmentcampagnes? Neem gerust contact met ons op.

Meer blogs lezen over COVID-19? Klik hier