#BLM en verder: strategieën voor diversiteit en inclusiviteit voor werkgevers.

Op dit moment is er veel gaande in de wereld. We hebben de coronapandemie, een wereldwijde economische crisis en de protesten en eisen om hervorming in navolging van de Black Lives Matter-beweging.

Er wordt steeds meer druk uitgeoefend op bedrijven om het juiste te doen. Werkgevers worden vaker verantwoordelijk gehouden door werknemers, die zeggen dat het niet genoeg is om alleen maar steun te geven aan de BLM-beweging. Ze willen een consistente, voortdurende inzet van hun werkgevers zien om een ​​wezenlijk verschil te maken om historisch en systemisch racisme te ontmantelen. Werknemers willen weten of hun werkgevers ‘deel uitmaken van het moment of deel uitmaken van de beweging’.

Momenteel krijgen we veel vragen van Indeed-klanten die willen weten hoe ze een cultuur van diversiteit, inclusiviteit en verbondenheid in de huidige omgeving kunnen creëren of juist in stand kunnen houden. Er is een echte wens om een ​​veilige omgeving te ontwikkelen zodat alle werknemers weten dat ze worden gehoord, erkend, gewaardeerd en gesteund.

10 manieren waarop je actie kunt ondernemen

Sluit je ogen niet. Het is tijd om op te staan. Mensen zijn boos en eisen verandering. Juist nu moeten werkgevers dit accepteren en inzien wat zij hieraan bijdragen – of juist niet.

Begrijp wat jouw zwarte collega’s meemaken. Een traumatische gebeurtenis gaat ten nadele van de productiviteit en werkt innovatie tegen. Als werknemers dit meemaken, hoe kunnen ze zichzelf dan voor de volle 100% inzetten voor een baan?

Focus op de lange termijn. Een bericht waarin je je steun uit of een eenmalige donatie geeft, is nu niet meer voldoende. Neem je eigen systeem onder de loep. Hoe zit het met jouw recruitmentproces en hoe zien de doorgroeimogelijkheden eruit? En als je kijkt naar de interne processen zoals beoordelingen, hoe ga je om met vooroordelen? Maakt gelijkheid deel uit van jouw kernwaarden? Werk je actief aan verandering? Erken dat talent gelijk verdeeld is, maar kansen niet. Neem de verantwoordelijkheid om dingen te veranderen.

Hoe zit het met diversiteit binnen jouw recruitmentproces? Deel jouw data met betrekking tot diversiteit in jouw recruitmentproces intern om transparant te zijn naar je medewerkers. Het is ook mogelijk om deze gegevens extern te delen, voor extra zichtbaarheid en transparantie (Indeed zal haar eigen data over diversiteit deze zomer gaan delen). Gebruik deze data als vergelijkingsbasis voor wat je hoopt te bereiken.

Train jezelf. Als manager is het belangrijk om de tijd te nemen om te luisteren. Gebruik je positie om te leren en te begrijpen wat er in omgevingen en gemeenschappen om je heen gebeurt. Blijf contact houden met medewerkers en probeer ze te ondersteunen waar mogelijk. Ook het aanbieden van vrije dagen kan bijdragen aan de mentale gezondheid van je werknemers.

Moedig aan om verhalen te delen. Verhalen helpen mensen uit diverse achtergronden vaak makkelijker te begrijpen wat anderen doormaken. Vraag werknemers om hun persoonlijke verhaal te delen op interne communicatiekanalen. Indeed heeft aan het begin van de coronapandemie aan Aziatische werknemers gevraagd om hun verhaal te delen over hoe zij de situatie ervaren. Het was een waardevolle manier voor Indeed medewerkers om elkaar nog beter te begrijpen.

Houd bedrijfsbijeenkomsten. Dit geeft iedereen de kans om van het management-team te horen hoe zij er in staan, vragen te stellen en ideeën te delen. Moedig het hele bedrijf aan om deel te nemen, te luisteren en te leren. Op deze manier blijft iedereen betrokken en blijven ze leren en begrijpen hoe zij kunnen bijdragen aan een omgeving waarin iedereen zich betrokken voelt.

Vraag externe experts om online deel te nemen aan discussies. Indeed heeft bijvoorbeeld onlangs een ‘healing hour’ georganiseerd met psychiater Dr. Christopher J. Hoffman. En er is een virtuele sessie georganiseerd met Dr. Charmain Jackson, een psycholoog afgestudeerd aan Harvard, die meer vertelde over stress en angst in de zwarte gemeenschap tijdens pandemieën.

Verwacht niet van zwarte werknemers dat zij andere werknemers leren wat ze moeten doen om te helpen. Deze werknemers en collega’s hebben al genoeg aan hun hoofd. Neem juist zelf het initiatief om te leren en bepaal de beste manieren waarop je een bondgenoot en raadgever kunt zijn.

Beloof je medewerkers dat je je zal inzetten voor het vinden van een oplossing. Niet alleen vandaag, maar ook morgen. Dit moet een belofte voor altijd zijn, zelfs nadat de protesten zijn afgelopen.

Het is tijd om de balans op te maken

Dit is een tijd om de balans op te maken van hoe maatschappelijke problemen onze manier van werken heeft gevormd. Deze brede erkenning van het systemische probleem van racisme, geweld en haat biedt werkgevers de mogelijkheid om positieve en blijvende veranderingen door te voeren. Die veranderingen zijn nodig. Dit zijn de juiste keuzes voor al je medewerkers. Zij zorgen voor het bouwen van een sterker bedrijf.

Auteur: LaFawn Davis is VP of Diversity, Inclusion and Belonging bij Indeed.

Meer lezen over diversiteit & inclusiviteit? Klik hier